kokosplättar

Pannkakor och plättar går ju att göra på annat än bara komjölk, både för smakens skull och om man inte tål mjölk, denna är gjord på kokosmjölk (som finns på burk så man kan förvara det läänge.)
dessa kokosplättar har inte nå mycket kokossmak, så om det är det man är ute efter så kanske man ska hitta ett annat recept.

2-4 portioner beroende på hur stor i maten man är och vilka tillbehör, ovo-vegetariskt

2 dl siktat fullkornsdinkel mjöl
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg
1 burk kokosmjölk jag använde lätt kokosmjölk

olja el. mjölkfritt margarin att steka i om det behövs.

tillbehör, exotisk frukt el bär. jag använde skivad banan och blåbär.

rör ihop de torra ingredienserna och vispa/rör sedan ner äggen och kokosmjölken. eftersom receptet innehåller bakpulver ska man tänka på att inte vispa för hårt. rör/vispa till en slät smet.
värm plättlägget och hä ev, på matfett.
det är ca 1/4 dl smet/plätt men det märker man själv på sitt eget plättlägg. steg gyllenbruna och servera med tex skivad banan och blåbär (färsk annanas eller annan exotisk frukt passar också utmärkt)

smaklig måltid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0