3 timmars sömn och flera timmars hostande

Förstör rösten kan jag säga, teföreläsningen blev framflyttad 2 veckor, det känns hemskt men det blir ju ingen föreläsning om jag inte kan prata. Nu har jag då köpt hostmedecin och får kurera mig och öva så jag blir extra bra tills när det gäller.



Teföreläsningen är imorgon

Så imorgon gäller det, då är det föreläsning och jag som inte ens har testat alla teer än (nog för det känns lite meningslöst då jag knappt känner någon smak).

 

Lite smått panik var det idag på ”genrepet” jag skulle ha för fästmannen idag då han tyckte att jag skulle köra utan papper alt. Ha papperna på skrivbordet . Jag var helt övertygat om att jag inte skulle se nått ifall jag tappade bort mig men det gick bra, jag sa nästan allt utan att kolla på papperet och det lät mer naturligt. För jag kan ju detta egentligen, jag är bara uppstressad (det mesta av manuset skrev jag utan att skriva av från böcker dubbelkollade bara typ årtal och dylikt).

Men vi läste inte klart allt då min hals fortfarande inte mår bra efter förkylningen, så jag har bestämt att jag ska ha med te + honing så att jag klarar mig så bra som möjligt (men det kommer göra ont). Som tur är blir det te servering m.m. när jag ska ha föreläsningen så då får rösten vila lite.

 

Har därför tänkt koncentrera mig på upplägget (när jag ska ha dom olika teerna, vilka bilder jag ska visa etc. etc.) och bara allmänt plugga på om te för eventuella frågor.

 

För att sedan imorgon packa allt och fara med Ellinor (inte mamma utan thuja Ellinor) till Hotell och restaurang och sätta igång allt.

 

Önska mig lycka till


Gitarr dröm

Jag drömde en konstig dröm inatt, jag drömde att jag åkte buss och av någon anledning hade jag med mig min pappas hagström. I bussen satt endel gamla estetare, bland annat min syrras kille som satt tvärs över gången från mig och han hade av någon anledning med sig sin Gibson

Han satt och klinkade på sin Gibson (hur man hörde det så bra vet jag inte då om jag minns rätt så är hand Gibson helt elektrisk) och jag tänkte liksom ”hm undra om jag skulle klara av det” och började klinka vad han klinkade, och jag klarade det även fast jag inte alls kan spela gitarr.

Han liksom ”wow” och jag liksom ”wow” (för båda var förvånad över att jag var så bra). Efter ett tag så gjorde han ett litet ”minitest” för att se om jag kunde olika minislingor och jag kunde dom alla.

Fast det var bara låtar som min fästman brukar spela, typ "tears in heaven".

 

 

Jag var tvungen att testa att spela på Hagströmen när jag vaknade men det lät inte alls lika bra som i drömmen L


kokosplättar

Pannkakor och plättar går ju att göra på annat än bara komjölk, både för smakens skull och om man inte tål mjölk, denna är gjord på kokosmjölk (som finns på burk så man kan förvara det läänge.)
dessa kokosplättar har inte nå mycket kokossmak, så om det är det man är ute efter så kanske man ska hitta ett annat recept.

2-4 portioner beroende på hur stor i maten man är och vilka tillbehör, ovo-vegetariskt

2 dl siktat fullkornsdinkel mjöl
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg
1 burk kokosmjölk jag använde lätt kokosmjölk

olja el. mjölkfritt margarin att steka i om det behövs.

tillbehör, exotisk frukt el bär. jag använde skivad banan och blåbär.

rör ihop de torra ingredienserna och vispa/rör sedan ner äggen och kokosmjölken. eftersom receptet innehåller bakpulver ska man tänka på att inte vispa för hårt. rör/vispa till en slät smet.
värm plättlägget och hä ev, på matfett.
det är ca 1/4 dl smet/plätt men det märker man själv på sitt eget plättlägg. steg gyllenbruna och servera med tex skivad banan och blåbär (färsk annanas eller annan exotisk frukt passar också utmärkt)

smaklig måltid

får ibland lust...

... att bo i en större stad, just nu för att jag fick lust att fara till en stooor secondhandbutik.
här i lycksele så kommer inget kul in på secondhandbutikerna :(

men jag skulle nog alldrig klara av att bo i en stor stad, emn ibland flyger dessa tankar förbi ^-^

det är tyst

och det kommer nog vara det ett tag då jag frenetiskt håller på med teföreläsningen

Ny bok

Jag har börjat läsa en ny bok, och den är jättebra.
Det finns ett problem dock...

... Den är inte färdigskriven.
Jag har fått läsa några sidor av en bok som fästmannen skriver på och jag vet inte ens om han kommer att skriva en sida till. Jag har bara läst 2 sidor och ändå är jag fast och vill läsa mer.

men man får alltid hoppas, jag har berättat att jag gärna korrektur läser den iallafall ;)

wohoo

Träningsvärk, det var länge sen... känns det som
Jag behöver då det som motivation då både motivationen och träningen gått trögt på den senaste tiden
men nu ska det bli en ändring... hoppas jag

Jag har att efter att ha tränat med überlätta vikter i 1-2 månader på gym (för att vänja senor, leder etc då dom inte vänjs lika snabbt som musklerna) börjat öka vikten, nu kommer det väl ta ett tag innan jag kommer på hur man "tar i optimalt" igen, men jag skyndar långsamt.


men det är fortfarande kul med träningsvärk

RSS 2.0