Rödbetsbiffar och surdegsbröd
Gjorde rödbetsbiffar idag enligt ett nytt recept som är veganskt.
Rödbetsbiffar 2 port, veganskt
2 små-medelstora rödbetor
grahamsmjöl
salladskrydda, cayennepeppar'
olja eller margarin att steka i.
Koka rödbetorna tills dom är färdiga eller näst intill.
Skala dom direkt och skiva i 1 cm tjocka skivor,
doppa skivorna i en blandning av grahamsmjöl och kryddorna och stek.
Ser ni hur enkelt det kan var, serveras till kokt potatis och kanske en bönsallad, eller om du äter ägg ett stekt ägg.
Jag bakade även två sorters surdegsbröd idag... och igår (dom har jäst över natten)
degen jäste så bra att det jäste över en av bunkarna :)
till vänster ett bröd på vetemjöl fyllt med äpplen och pumpakärnor och till höger surdegsvariant av marianns limpa
Rödbetsbiffar 2 port, veganskt
2 små-medelstora rödbetor
grahamsmjöl
salladskrydda, cayennepeppar'
olja eller margarin att steka i.
Koka rödbetorna tills dom är färdiga eller näst intill.
Skala dom direkt och skiva i 1 cm tjocka skivor,
doppa skivorna i en blandning av grahamsmjöl och kryddorna och stek.
Ser ni hur enkelt det kan var, serveras till kokt potatis och kanske en bönsallad, eller om du äter ägg ett stekt ägg.
Jag bakade även två sorters surdegsbröd idag... och igår (dom har jäst över natten)
degen jäste så bra att det jäste över en av bunkarna :)
till vänster ett bröd på vetemjöl fyllt med äpplen och pumpakärnor och till höger surdegsvariant av marianns limpa
Kommentarer
Trackback