Majsplättar

Japp nu blir det mat igen…

Ovo-veg denna gång, majsplättar närmare bestämt.

Ok denna är enligt receptet (har gjort om lite) 8 pers men det räcker bara till jag och min sambo, så om du är stor i maten 2 pers.

 

1 dl (siktat) fullkorns dinkelmjöl

En nypa salt

4 ägg

1 burk konserverade majskorn (285 gr)

Ev. matfett att steka i

 

Färska bär/frukt eller sylt

 

 

Blanda saltet och mjölet och vispa sedan ner äggen till en jämn smet.

Mosa majskornen med en gaffel och rör ner det i smeten.

Värm plättlägget och om du inte har teflon plättlägg smält det mjölkfria margarinet/oljan i pannan. När pannan är varm så klickar du ner ca 1/3 dl smet i varje ehh ”plättplats”. När plätten börjar stelna så vänder du på den… och fortsätter så tills alla är stekta.

 

Serveras med färska bär, frukt eller sylt.

 

Varsågoda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0