Majsplättar
Japp nu blir det mat igen…
Ovo-veg denna gång, majsplättar närmare bestämt.
Ok denna är enligt receptet (har gjort om lite) 8 pers men det räcker bara till jag och min sambo, så om du är stor i maten 2 pers.
1 dl (siktat) fullkorns dinkelmjöl
En nypa salt
4 ägg
1 burk konserverade majskorn (285 gr)
Ev. matfett att steka i
Färska bär/frukt eller sylt
Blanda saltet och mjölet och vispa sedan ner äggen till en jämn smet.
Mosa majskornen med en gaffel och rör ner det i smeten.
Värm plättlägget och om du inte har teflon plättlägg smält det mjölkfria margarinet/oljan i pannan. När pannan är varm så klickar du ner ca 1/3 dl smet i varje ehh ”plättplats”. När plätten börjar stelna så vänder du på den… och fortsätter så tills alla är stekta.
Serveras med färska bär, frukt eller sylt.
Varsågoda